Despre Eveniment

Crosul pentru Viață ajuns la a cincea ediție, va avea loc sâmbătă, 16 martie 2019 ȋn Parcul „Alexandru Ioan Cuza” (IOR) din București.

La ora 9:30 vor lua startul participanții la Semimaraton 21 km, Crosul de 10 km și la Crosul Familiei de 3 km, iar ȋncepând cu ora 11:00 copiii cu vârste cuprinse ȋntre 3 și 14 ani vor alerga la Crosul Copiilor, pe distanțe variind ȋntre 200 m și 800 m. Ȋnscrierea copiilor este gratuită.

Crosul are loc anual în Luna pentru Viață (martie) ce culminează cu Marșul pentru Viață. Sub genericul „Unic din prima secundă”, Marșul pentru Viață 2019 va avea loc pe 23 martie în București și în alte câteva sute de localități din România și Republica Moldova.

Fondurile colectate prin organizarea crosului vor fi donate Centrului de consiliere pentru părinți și copii “Sfânta Alexandra Ȋmpărăteasa” ȋn scopul derulării campaniei “Sprijin pentru femeile și familiile aflate ȋn situație de criză (sarcină neașteptată, violență, abuz, impas material, locativ ș.a.m.d).

Crosul pentru Viață 2019 este organizat de Asociația „Studenți pentru Viață” ȋn parteneriat cu „Pegas Triatlon Club” și cu susținerea activă a Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) și a Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

Parteneri: Tipografia Silkat, Sloop, NH Hotels, Elite Running, Ro Club Maraton, Revista Alerg, Asociatia Acces Natura, Asociația Succes ȋn Educație și Sport, Revista Succes

 

Mulțumim pentru promovare:

Jurnal Trinitas TV – 17.03.2018:

Jurnal Trinitas TV – 13.03.2018

Jurnal Trinitas TV – 18.03.2017:

Asociatia De Stino (2017):


Asociatia TTR (2017):

Jurnal Trinitas TV – 19.03.2016:

Ziarul Lumina – 07.02.2019

Înscrierile continuă la „Crosul pentru Viață”

A cincea ediție a „Crosului pentru Viață” va avea loc sâmbătă, 16 martie 2019, începând cu ora 9:00, în Bucureşti, pe aleile din parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR). Cei care doresc să participe pot completa formularul online de pe site-ul www.crosulpentru­viata.ro. Întrecerea va cuprinde trei curse dedicate adulților (3, 10 și 21 km), urmate de un cros al copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 14 ani. Până în prezent, la concurs s-au înscris 200 de adulți și 80 de copii, iar cei care doresc să se alăture crosului mai au la dispoziţie foarte puţin timp, deoarece locurile sunt limitate. Evenimentul este organizat de Asociația Studenți pentru Viață, în parteneriat cu Pegas Triatlon Club și cu susținerea voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului și are drept obiectiv strângerea de fonduri care vor fi donate Centrului de consiliere pentru părinți și copii „Sfânta Alexandra Împărăteasa”, în scopul derulării campaniei „Sprijin pentru femeile și familiile aflate în situație de criză”.

*****

Amosnews.ro – 07.02.2019

Apel la înscrieri pentru “Crosul pentru Viața 2019”

Voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului fac apel la înscrieri pentru “Crosul pentru Viața 2019”, organizat în scopul colectării de fonduri necesare cauzelor dificile de la Centrul de Consiliere pentru Părinți și Copii „Sfânta Alexandra Ȋmpărăteasa”.

“După cum se ştie, voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului derulează foarte multe acţiuni social-filantropice prin care vin în sprijinul copiilor şi a familiilor aflate în dificultate. Am decis să ne implicăm și anul acesta în sprijinirea Crosului pentru Viața 2019 care este organizat în scopul strangerii de fonduri necesare Centrului de Consiliere pentru Părinți și Copii „Sfânta Alexandra Ȋmpărăteasa” pentru a ajuta la derularea campaniei „Sprijin pentru femeile și familiile aflate ȋn situație de criză” precum sarcină neașteptată, violență, abuz, impas material, locativ ș.a., a declarat Dănuţ Prună, coordonatorul grupului de voluntari al Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului.

*****

Sportm.ro – 06.02.2019

Crosul pentru Viață 2019 include Crosul Familiei și Crosul Copiilor

*****

Basilica.ro – 05.02.2019

Crosul pentru Viață 2019 include Crosul Familiei și Crosul Copiilor

Crosul pentru Viață 2019 cuprinde secțiunile: Semimaraton (21 km), Crosul de 10 km, Crosul Familiei (3 km) și Crosul Copiilor – pe distanțe variind ȋntre 200 și 800 m.

Organizatorii anunță că pot participa și copii cu vârste cuprinse între 3-14 ani, iar înscrierea lor este gratuită.

(…)

*****

Ziarul Lumina – 19.03.2018

Ediția a patra a Crosului pentru viață

(…) „Anul acesta, la ediția a patra a Crosului pentru viață am pregătit două trasee pentru adulți de 10 și 3,7 km, iar pentru copii pe diferite distanțe, în funcție de vârsta lor. Ne-am bucurat că numărul alergătorilor s-a dublat față de anul trecut. La final, fiecare participant a primit o medalie, iar câștigătorii, premii speciale. Copiii au primit în urma tombolei jucării, mingi și alte produse sau înscrieri gratuite la concursuri organizate de noi sau de partenerii noștri”, a spus pentru TRINITAS TV Tudor Buțu, președinte Pegas Triatlon Club.

În luna martie, Asociația Studenți pentru Viață organizează mai multe evenimente dedicate promovării vieții și familiei. Astăzi, 19 martie, de la ora 18:00, se desfăşoară la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti conferința intitulată „Cum putem construi o lume pentru viață?”, susținută de dr. Ionel Cioată, medic primar. Pe 22 martie, la ora 15:00, se va desfăşura miniconcertul de vioară „Darul vieții”, susținut de violonistul Bogdan Gogoncea de la Filarmonica „George Enescu” a Ateneului Român, la Centrul „Patriarh Justinian Marina” al Asociației Diaconia. Sâmbătă, 24 martie, de la ora 11:00, va avea loc Marșul pentru viață 2018 „O lume pentru viață”, urmat de concertul „Live for life”. Marşul se va desfăşura pe traseul Parcul Unirii – Parcul ­Tineretului, Bucureşti.

*****

Basilica.ro – 18.03.2018

Peste 500 de persoane au alergat la Crosul pentru viaţă, organizat în Parcul Alexandru Ioan Cuza

(…)

„Crosul a făcut parte din evenimentele din luna pentru viață și a avut ca scop strângerea de fonduri pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină”, a declarat pentru Radio Trinitas Alexandra Nadane, Președintele Asociației Studenți pentru Viață.

(…)

*****

Basilica.ro – 17.03.2018

17 martie 2018: „Crosul pentru viață” în parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti

*****

Basilica.ro – 19.03.2017

Crosul pentru viaţă 2017. Sute de persoane au alergat şi donat pentru o cauză nobilă

*****